Publicitat
Publicitat

El ministre d'Afers Estangers, l'enviat de la República Txeca al funeral de Mandela

"Collons, tio, ara a sobre va i es mor el Mandela", va dir el primer ministre txec als seus ministres de Defensa i de Finances, en una conversa captada per un micròfon

El govern txec ha decidit que serà el ministre d'Afers Estrangers, Jan Kohout, qui el representarà al funeral per Nelson Mandela que es fa aquest dimarts a Johannesburg.

Finalment no serà ni el primer ministre, ni el ministre de Defensa, ni el de Finances els que volaran fins a Sud-àfrica després de la polèmica oberta en aquest país per la conversa despectiva entre ells captada per un micròfon obert.

El primer ministre, Jirí Rusnok, es va queixar de la seva atapeïda agenda: "Collons, tio, ara a sobre va i es mor el Mandela". El ministre de Defensa, Vlastimil Picek, va contestar: "Collons, i qui hi anirà?".

"Espero que hi vagi el president. Collons, tio, se'm posen els pèls de punta només de pensar-hi", va respondre Rusnok, que va demanar disculpes posteriorment.

Després de la polèmica, el ministre d'Afers Estrangers viatjarà fins a Johannesburg en un vol comercial i no amb un avió del govern, segons un portaveu oficial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF