Misc 19/06/2013

Les memòries de Hitler, el regal d'aniversari de Kim Jong-un?

Corea del Nord amenaça de mort l'"escòria humana" que va publicar que el líder del país havia regalat 'Mein Kampf' als seus oficials, segons la BBC

Ara
1 min
Kim Jong-un, líder suprem de Corea del Nord / EFE

BarcelonaEl govern de Corea del Nord ha definit els autors d'un blog com a "escòria humana". La causa ha estat una entrada del web que afirma que el líder del país, Kim Jong-un, havia regalat als seus oficials exemplars de les memòries de Hitler per tal de celebrar el seu aniversari.

Segons la font del blog, que està escrit per dissidents del país, Kim Jong-un no tan sols va regalar el 'Mein Kampf' –que va escriure Hitler el 1924 mentre era a la presó– als seus oficials, sinó que a més els "va emetre l'ordre d'estudiar en profunditat [el III Reich] i veure les aplicacions pràctiques que se'n podien extreure", en referència a "la reconstrucció d'Alemanya després de la seva derrota a la Primera Guerra Mundial".

Corea del Nord ha trigat un dia a replicar la informació. Ha amenaçat de mort els redactors del blog i els ha definit com a "escòria humana", segons anuncia la BBC en el seu web. En concret, un ministeri del país creu que la notícia penjada pels dissidents és una "campanya de desprestigi" escrita per un "grapat d'escòria humana... que es mou desesperadament per aturar el progrés [de Corea del Nord]", segons pública l'agència de notícies oficial del país, KCNA.

stats