Publicitat
Publicitat

El grup independentista cors FLNC es mostra disposat a reprendre la lluita armada

Coincidint amb una visita a l'illa de Còrsega del ministre de l'Interior, un grup armat independentista denuncia els "efectes desastrosos" de la gestió estatal

El grup independentista Front d' Alliberament Nacional Cors ( FLNC ) , que l'any passat es va atribuir desenes d'atemptats contra segones residències  i comerços , s'ha dit aquest dimarts disposat a reprendre les armes "per la situació eminentment greu " que al seu parer travessa Còrsega .

En un comunicat difós pel diari ' Corse Matin' , es denuncien els "efectes desastrosos " de la gestió estatal a la zona , i es diu que a menys que l'estat ho assumeixi i deixi d'exercir " un paper actiu en la destrucció " d'aquest poble , prendran les armes de nou perquè França reconegui els seus " drets nacionals" .

" Mai s'ha vist un caos semblant . Treballadors honestos són amenaçats , les seves eines de treball destruïdes i la seva vida de vegades truncada " , assenyala l' FLNC en aquest text , el llançament del qual s'ha fet coincidir amb la visita a l'illa del ministre de l'Interior , Manuel Valls .

Una "gestió purament colonial"

El grup denuncia que l'executiu central practica sobre Còrsega des de fa 250 anys una "gestió purament colonial " , que al seu judici ha instal·lat el nepotisme i el clientelisme com a eixos del poder polític .

"En tant que moviment polític , hem volgut donar mostra de maduresa " no apostant per la violència " en aquest difícil període , però aquesta desastrosa constatació ens porta a reconsiderar el futur" , afegeix aquest document , que conclou amb la cita " la raó és la nostra força " .

Valls, que va iniciar la seva visita dilluns , ha assegurat davant la premsa que el comunicat serà " analitzat" , però que el govern "mai es deixarà impressionar per les amenaces " i no es prestarà a " la mínima negociació sota el dictat de les amenaces i de les bombes " .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF