Grècia
Misc 11/06/2013

El govern grec tanca avui la radiotelevisió pública

El conservador Andonis Samaràs ha decidit acomiadar aquesta nit tots els seus 2.600 treballadors en una decisió unilateral rebutjada pels seus socis de govern. L'executiu preveu crear "al més aviat possible" una nova entitat amb només 700 treballadors

Agències
2 min

AtenesEl govern grec ha anunciat aquest dimarts el tancament de la radiotelevisió pública (ERT), segons ha informat Simos Kedikoglu, portaveu de l'executiu.

"ERT deixarà d'existir després del tancament de la programació d'aquesta nit. En el seu lloc funcionarà al més aviat possible un organisme públic, modern, amb molt menys personal", ha dit Kedikoglu.

El portaveu ha anunciat que els 2.600 treballadors d'ERT seran acomiadats i que rebran les indemnitzacions corresponents.

Els que vulguin treballar en el nou organisme podran presentar la seva candidatura, ha dit el portaveu sense determinar quina serà la dimensió de la plantilla del futur ens.

Alguns mitjans locals citaven fonts governamentals per informar que la nova entitat comptarà amb uns 700 treballadors, molts menys que els 2.600 que té ara.

"Els canvis no es fan sense ruptures radicals. Molts deien fins ara que no hi ha voluntat política per a trencaments. El govern actual prova que sí que la té i això és el que demana el poble grec", ha dit.

Per cada treballador considerat "excessiu" per ERT hi haurà noves contractacions en altres sectors més necessitats de personal, com ara hospitals i altres serveis de l'administració pública, ha afegit el portaveu.

Els treballadors han ocupat els estudis dels tres canals de televisió i les emissores de ràdio que formen ERT. El president de l'associació de la premsa grega, Yorgos Savidis, ha fet una crida a la vaga a tots els mitjans.

"Tancament unilateral i autoritari"

L'anunci del tancament ha estat precedit per la firma d'un decret llei que ha causat un gran enrenou entre els partits polítics, inclosos els socis de govern del primer ministre conservador, Andonis Samaràs. Els socialdemòcrates de Pasok i l'esquerra moderada de Dimar s'han oposat al tancament. En un comunicat, el Pasok ha dit que un govern tripartit no pot actuar amb decisions unilaterals, mentre que Dimar ha titllat l'actitud de Samaràs d'acte "unilateral i autoritari".

stats