Misc 27/06/2013

“No aniré a la Copa del Món”: una jove arrasa a internet denunciant la misèria del Brasil dels grans esdeveniments esportius

El vídeo on Carla Dauden detalla les raons per fer boicot a la Copa del Món acumula més de 3 milions de visites a YouTube

Ara
2 min

BarcelonaLes protestes de les últimes setmanes als carrers del Brasil han posat en primer pla el debat sobre les despeses que generen els grans esdeveniments esportius en països amb importants desajustos socials. Però abans que els carrers de Rio o Sao Paulo s'omplissin d''indignats' una brasilera, Carla Dauden, ja explicava al món els motius pels quals està en contra de la Copa del Món. Els seus motius, recollits en un vídeo de sis minuts penjat a YouTube, ja han sigut escoltats per més de 3 milions de persones.

"Cada cop que dic a un estranger que sóc del Brasil em diu que vindrà a la Copa del Món, així que em vaig decidir a explicar per què jo no hi aniré". Aquest és l'argument que va moure Carla Dauden, una jove doctora brasilera, a explicar els seus motius per boicotejar un esdeveniment el cost del qual ha tret al carrer milers de ciutadans. Ella, però, va gravar el vídeo abans que les protestes es fessin massives. A hores d'ara, acumula més de tres milions de visites.

En el vídeo, Dauden es demana com és possible gastar-se 30.000 milions de dòlars en l'organització de la Copa del Món "en un país que ocupa el lloc 85 en l'Índex de Desenvolupament Humà, on 13 milions de persones passen gana, on milions de persones moren per falta de tractament i on l'analfabetisme arriba al 21% de la població". "Un país així necessita més estadis?", es demana Dauden, que nega l'argument segons el qual un esdeveniment d'aquestes característiques deixa rèdits positius per a l'economia del país. Segons l'autora, els que se'n beneficien són només uns pocs. A més, Dauden denuncia que milers de persones, entre elles indígenes, hagin sigut expulsades de casa seva per tal de construir les infraestructures necessàries no només per a la Copa del Món sinó també per als Jocs Olímpics. "Quina mena de democràcia és aquesta?", es demana.

"No necessitem més estadis, necessitem educació. No necessitem més festes, necessitem llocs de treball", diu la doctora, que acaba el seu vídeo amb unes declaracions de Dilma Rousseff, presidenta del Brasil, a les quals se sobreposen imatges d'un país amb problemes de misèria i inseguretat.

stats