Publicitat
Publicitat

Augmenten a 15 els morts i a 11.000 els damnificats en l'incendi de Valparaíso

Les flames han arrasat 1.145 hectàrees i han destruït 2.500 cases

El govern de Xile ha confirmat aquest dilluns que són 15 els morts per l'incendi a Valparaíso que es va originar dissabte passat als turons d'aquesta ciutat, situada al nord-oest de Santiago. També s'eleven a 2.500 les cases destruïdes, a 1.145 les hectàrees afectades i a més d'11.000 els damnificats.

En una roda de premsa, el ministre de l'Interior, Rodrigo Peñailillo, ha afegit que 27 aeronaus combaten alguns focus del foc encara actius, mentre a la ciutat es mantenen nou albergs per acollir els damnificats.

El govern xilè ha fer arribar aquest dilluns a la ciutat de Valparaíso 600 tones d'aliments que són lliurades per un grup nombrós de joves voluntaris.

"Diem a les famílies que, com a govern, serem al seu costat en l'emergència i en la reconstrucció de les seves vides", ha dit el cap de gabinet de la presidenta Michelle Bachelet.

Peñailillo ha explicat que s'ha emès un ban que restringeix l'ús de vehicles particulars per les vies d'accés als turons de la ciutat.

"Això és molt important perquè necessitem que, als sectors afectats o on tenim focus actius, els vehicles d'emergència tinguin una prioritat alta, com també tots els vehicles que transporten l'ajuda humanitària", ha subratllat.

El sinistre, el més devastador de la història d'aquesta ciutat, es va desencadenar dissabte al voltant de les 21.00 h –hora catalana– en un sector forestal del camí de La Pólvora, proper a la ciutat de Valparaíso, a uns 120 quilòmetres de la capital Santiago, però es expandir ràpidament cap a zones poblades de diversos turons veïns.