Publicitat
Publicitat

Crisi a Ucraïna

Washington fa costat al nou govern de Kíev

El vicepresident Joe Bien dóna suport a les reformes a Ucraïna

El vicepresident nord-americà, Joe Biden, ha manifestat aquest dimarts el seu suport a les reformes a Ucraïna i s'ha mostrat disposat ajudar les noves autoritats a Kíev, segons ha informat el Parlament ucraïnès.

"Biden ha subratllat que els Estats Units i donen suport als canvis a Ucraïna i estan disposats a concedir qualsevol ajuda en aquest camí", diu el comunicat del legislatiu. Alhora, el president interí d'Ucraïna, Alexander Turtxinov, ha dit que assegura a Biden que el seu país es planteja l'objectiu de "renovar pas a pas les institucions de poder, així com les relacions entre els ciutadans i l'Estat".

D'altra banda, Turtxinov denuncia l'incompliment per part de Rússia dels acords de Ginebra, que pretenen contribuir a l'estabilització d'aquest país. "Lamentablement, Rússia i les seves unitats especials terroristes que es troben a Ucraïna no compliran els acords assolits a Ginebra", ha declarat. En concret s'ha referit al segrest per part de gurps pro-russos del cap de la policia de la ciutat de Kramatorsk, a l'est del país.

Biden va arribar dilluns a Kíev per accelerar la implementació de l'acord de Ginebra, signat la setmana passada pels representants dels Estats Units, la Unió Europea, Rússia i Ucraïna, que plantegen el desarmament dels grups radicals, el desallotjament dels edificis oficials ocupats, el desplegament d'observadors internacionals de l'OSCE i una reforma constitucional de tipus federal que doni més poder polític a les províncies de l'Est.

La inestable situació al país a causa de la revolta pro-russa a l'est i els preparatius per a les eleccions presidencials extraordinàries del 25 de maig són els principals temes sobre la taula.