Publicitat
Publicitat

Valls canvia tot l'equip econòmic a les portes del pacte de responsabilitat amb les empreses

El proteccionista Arnaud Montebourg substitueix Moscovici al capdavant del ministeri d'Economia. Està previst que aquest abril el nou govern socialista presenti un important paquet de mesures econòmiques

El flamant primer ministre francès, Manuel Valls, ha sorprès amb una reforma total de l'equip econòmic del govern a les portes del pacte de responsabilitat amb les empreses, que està previst que s'aprovi aquest abril al Parlament.

El nou ministre d'Economia serà el proteccionista Arnaud Montebourg, membre de l'ala més a l'esquerra del partit pel seu discurs contra la Comissió Europea i antiglobalització. Montebourg va presentar-se també a les primàries del Partit Socialista i fins ara exercia al capdavant de la Recuperació Productiva.

Al seu torn, Michel Sapin, que forma part del cercle d'amistats d'Hollande, és el nou titular de Finances. Acumula l'experiència d'estar fins ara al capdavant del ministeri de treball en un país on l'atur va afectar el febrer a 3,34 milions de persones i la reducció del dèficit, que el 2013 es va contraure al 4,3 per cent, una xifra menor de l'esperada pel govern francès i que augura tenses negociacions davant les exigències de Brussel·les.

L'anomenat pacte de responsabilitat és una recepta econòmica que s'ha convertit en el pilar del quinquenni del president François Hollande i que consisteix a reduir-los les cotitzacions socials a canvi de crear feina. En total, 30.000 milions d'euros menys en costos laborals i una retallada de 50.000 milions en despesa pública fins el 2017.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF