Publicitat
Publicitat

Els activistes pro-russos desafien l'ultimàtum de Kíev i prenen més edificis públics

Els manifestants es fan amb un altre ajuntament de l'est d'Ucraïna i exigeixen la lleialtat de totes les administracions de la regió

Els activistes pro-russos han pres aquest dilluns un nou edifici governamental a la regió de Donetsk, l'Ajuntament de Zhdanovska, on els assaltants han hissat la bandera de l'autoproclamada República Popular de Donetsk.

Els manifestants han desafiat l'ultimàtum del president d'Ucraïna, Alexandr Turxínov, que acabava a les 08.00h d'aquest matí de dilluns.

En l'assalt a Shanovska han participat una vintena de persones que no han hagut de fer ús de la força per accedir a l'immoble. Zhanovska es troba a 40 quilòmetres de la capital regional, Donetsk, i se suma a Gólovka, on els sublevats s'han fet amb el control de la seu del ministeri de l'Interior.

Crida a la lleialtat de totes les administracions de la regió

El líder de l'autoproclamada República Popular de Donetsk ha desafiat Turxínov i ha exigit aquest dilluns a totes les administracions locals d'aquesta regió que li jurin lleialtat, i ha demanat als seus seguidors pro-russos que prenguin el control de tots els organismes públics.

"Els alcaldes han de baixar al carrer amb tots els càrrecs públics i jurar lleialtat al poble de la República Popular de Donetsk", ha dit el dirigent pro-rus, Vladímir Makonovitx, en una reunió amb altres activistes en què s'ha convidat la premsa.