Publicitat
Publicitat

Ucraïna comença "l'operació antiterrorista" al sud-est del país

El president Turtxinov ha indicat que l'operació es durà a terme "per etapes, de manera sospesada i responsable"

El president interí d'Ucraïna, Aleksandr Turtxinov, ha anunciat aquest dimarts el començament d'una operació antiterrorista a la regió de Donetsk, al sud-est del país, on els darrers dies milícies pro-russes han ocupat edificis administratius i comissaries policials en diverses ciutats.

"Aquesta matinada, al nord de la regió de Donetsk ha començat una operació antiterrorista", ha dit Turtxinov en l'obertura de la sessió plenària de la Rada Suprema, el Parlament ucraïnès.

El president interí ha indicat que l'operació es durà a terme "per etapes, de manera sospesada i responsable".

"L'objectiu d'aquestes accions, torno a subratllar-ho, és defensar els ciutadans d'Ucraïna, frenar el terror i els intents de desmembrar el país", ha afegit.

Turtxinov, que també és el president de la Rada, no ha ofert més detalls als diputats de com es desenvoluparà l'operació antiterrorista.

El govern ucraïnès havia ofert un ultimàtum fins ahir al matí perquè els pro-russos deposessin les armes i desallotgessin els edificis administratius que mantenen ocupats, donant garanties als activistes que no serien perseguits judicialment si acataven el requeriment de les autoritats.

L'ultimàtum va ser rebutjat pels pro-russos, que neguen tota legitimitat a les autoritats de Kíev.

Diumenge passat, en un missatge al país, Turtxinov va anunciar que el Consell de Seguretat Nacional i Defensa d'Ucraïna començaria una "operació antiterrorista d'envergadura amb l'ús de les forces armades" per restablir l'ordre a les regions orientals de país, de majoria russòfona.

Va advertir, en aquesta ocasió, que el govern d'Ucraïna no permetrà la repetició del "guió de Crimea a les regions orientals d'Ucraïna", en al·lusió a la recent annexió d'aquesta regió ucraïnesa per la Federació de Rússia.

Segons Turtxinov, les autoritats ucraïneses han fet tots els possibles per evitar el vessament de sang, però estan disposades a rebutjar "amb les armes a la mà els intents d'invasió i desestabilització, així com les accions terroristes".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF