Publicitat
Publicitat

Tensió amb el Kremlin

La UE sanciona el cap de l'Estat Major rus per la crisi a Ucraïna

S'amplia el cercle d'homes propers a Putin que es queden sense visat i amb els actius congelats

La UE ha inclòs a UE el cap de l'Estat Major de els forces Armades Russes, Valeri Gerasimov, a la llista de dirigents russos sancionats per la tensió a Ucraïna. Gerasimov és el responsable del desplegament de tropes a la frontera amb Ucraïna, i forma part del segon grup de sancionats amb la congelació dels seus actius i la cancel·lació dels seus visats, juntament amb el viceprimer ministre rus responsable de l'annexió a Crimea, Dmitri Kozak i diversos líders pro-russos de la regió de Donetsk.

Moscou ha respost amb duresa, qualificant les sancions de pròpies "de l'època del teló d'acer", i ha sentenciat que la Unió Europea "s'hauria d'avergonyir de si mateixa". "Enlloc de pressionar Kíev per seure a la taula amb les regions el sud-est d'Ucraïna per negociar l'estructura futura del país, els nostres socis estan fent el joc a Washington amb nous gestos desafiants cap a Rússia", ha dit el ministeri d'Exteriors.

Caces britànics i francesos

En paral·lel a les sancions econòmiques, el Regne Unit ha desplegat quatre avions de combat per sumar-se a la missió de l'OTAN a les repúbliques bàltiques per reforçar la presència de l'aliança en les zones fronteres amb Rússia. França també ha confirmat l'arribada a Polònia de quatre avions de combat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF