Misc 11/06/2013

La UE haurà de retallar un 7% addicional les seves emissions de CO2 abans del 2030

Un informe de Greenpeace conclou que els objectius de retallada presentats per la UE fins ara són "lamentablement inadequats"

Efe
1 min
Al Parlament Europeu no s'hi pot parlar en català

BarcelonaLa Unió Europea haurà de fer una retallada addicional del 7% de les seves emissions contaminants d'aquí al 2030 per compensar el fracàs del mercat de diòxid de carboni (CO2) i aconseguir que les seves mesures mediambientals siguin realment eficaces. Segons un informe elaborat per Ecofys i publicat aquest dimarts per Greenpeace, els càlculs amb els que treballa Brussel·les van mal encaminats.

La Comissió Europea va apuntar al març que es necessitaria una retallada d'emissions del 40% per al 2030, i el Regne Unit va considerar al maig que caldria arribar al 50%. Greenpeace, en canvi, calcula que un objectiu adequat per al 2030 hauria d'elevar l'esforç de reducció d'emissions almenys fins al 55% (una fita que inclou el 7% d'ajustament pel fracàs del mercat del carboni).

"Aquest informe mostra que l'objectiu de retallada del 40% de cara al 2030 presentat per la Comissió Europea és lamentablement inadequat", ha afirmat en un comunicat el director de política ambiental de Greenpeace, Joris donin Blanken. "La Unió Europea necessita un objectiu més estricte si vol mantenir viu el MTS (sistema comunitari de comerç de drets d'emissió) i evitar els efectes més greus del canvi climàtic", ha afegit.

stats