Misc 28/06/2013

Sèrbia començarà a negociar l'adhesió a la UE el 2014

Els caps d'Estat i de govern de la Unió Europea confirmen que les negociacions per a una futura entrada de Sèrbia a la UE començaran com a molt tard el gener de l'any que ve

Efe
1 min

Brussel·lesEls líders de la Unió Europea han confirmat a la cimera de Brussel·les que les negociacions per a una futura adhesió de Sèrbia al club comunitari s'obriran, com a molt tard, el gener del 2014. La Comissió Europea i la majoria d'estats membres eren partidaris de començar a treballar amb el govern de Belgrad a la tardor, però, finalment, s'han imposat les tesis del més reticents, encapçalats per Alemanya, que exigien endarrerir el procés.

L'anunci d'aquest pas endavant en les relacions amb Sèrbia coincideix, a més, amb una altra fita important als Balcans: l'entrada oficial de Croàcia a la Unió Europea dilluns que ve per convertir-se en el soci número 28 de la Unió.

Una de les claus per desbloquejar les negociacions amb Sèrbia ha estat l'acord per normalitzar de relacions entre el govern de Belgrad i el de Pristina, que serbis i kosovars van firmar a l'abril sota els auspicis de la UE.

Durant una visita a Brussel·les, dimecres, el primer ministre serbi, Ivica Dacic, va assegurar que confia que la futura entrada del seu país a la UE es pugui concretar "d'aquí quatre o cinc anys".

stats