Publicitat
Publicitat

Tretze militars moren a Turquia en una nova escalada d'atacs del PKK

Des de la ruptura de l'alto el foc entre les guerrilles kurdes i el govern turc fa gairebé un mes s'han produït xocs armats pràcticament cada dia

Almenys tretze militars han mort en les últimes 24 hores en diferents atemptats atribuïts al grup armat Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) al sud-est de Turquia, en un nova escalada de la violència després la ruptura, el mes passat, de dos anys de treva.

Vuit militars –sis soldats i dos oficials– han mort per l'explosió d'una bomba al pas d'un comboi de vehicles militars en una carretera de la regió de Sirvan, a la província sud-oriental de Siirt, ha indicat l'exèrcit en un comunicat. A més dels morts, hi ha un nombre indeterminat de ferits, segons mitjans locals. Les forces de seguretat han llançat una gran operació per trobar els responsables d'aquesta acció.

Així mateix, l'exèrcit turc ha informat de la mort de quatre soldats aquest dimarts en diferents enfrontaments amb suposats milicians del PKK a la localitat de Lice, a la província de Diyarbakir, també al sud-est del país. Un altre soldat, ferit en els enfrontaments, ha mort aquest dimecres en un hospital, a causa de la gravetat de les seves lesions.

Paral·lelament, dues persones han disparat contra un punt de control policial a l'entrada del palau Dolmabahçe d' Istanbul, a la part europea de la ciutat. Els autors de l'atac, que poca estona després han estat detinguts amb armes automàtiques i granades, es creu que són militants del grup armat marxista-leninista Front Revolucionari d'Alliberament Popular (DHKP/C). Un policia ha resultat ferit lleu en l'acció.

Des de la ruptura de l'alto el foc del PKK fa gairebé un mes s'han produït xocs armats pràcticament cada dia al sud-est de Turquia, on es concentren al voltant de 15 milions de kurds que viuen al país. Aquest repunt de la violència es produeix en un moment de gran inestabilitat política, amb un govern en funcions des de les eleccions del 7 de juny i amb el president del país, Recep Tayyip Erdogan, apuntant a la celebració de comicis anticipats com a fórmula per desbloquejar la situació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF