Publicitat
Publicitat

Les protestes a Tailàndia forcen la dissolució del Parlament

La primera ministra, Yingluck Shinawatra, anuncia eleccions anticipades per al pròxim 2 de febrer

La primera ministra tailandesa, Yingluck Shinawatra, ha anunciat aquest dilluns la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions anticipades per al pròxim 2 de febrer. Almenys 150.000 persones han celebrat "la victòria del poble enfront el règim de Thaksin", germà de Yingluck, amb marxes per diferents punts de Bangkok fins al Parlament per exigir, a més, un canvi del model "democràtic" del país i la dimissió de la primera ministra, que poc abans havia anunciat eleccions anticipades.

"En aquest escenari, quan hi ha moltes persones de diferents grups que s'oposen al govern, el millor camí es tornar el poder als tailandesos i celebrar eleccions", ha indicat Yingluck Shinawatra.

Tot i això, el líder de les protestes, l'ex vice primer ministre Suthep Thaugsuban, ha instat els seus seguidors a seguir pressionant el govern i a passar la nit dins e la zona governamental. Thaugsuban ha rebutjat l'oferta de les urnes, ja que considera que no és el seu "objectiu" perquè creu que després de la celebració de les eleccions "el règim de Thaksin encara es mantindrà".

La principal demanda dels manifestants és la d'invocar l'article 7 de la Constitució perquè el rei de Tailàndia, l'octogenari Bhumibol Adulyadej, designi el pròxim cap del govern sense passar per les urnes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF