Misc 13/06/2013

La UE apressa Turquia a "comprometre's" i a "escoltar" els manifestants d'Istanbul

Ashton diu que dóna suport al "dret de la gent a expressar-se" i demana a Ankara "respondre de forma apropiada"

Joan Faus
1 min

MadridL'alta representant d'Afers Estrangers de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha apressat aquest dijous a Madrid el govern turc a "escoltar" les demandes de les persones que porten dues setmanes protestant a Istanbul i a "comprometre's" amb la UE.

"Estem amb els drets de la gent d'expressar-se, la meva preocupació és si aquests drets són protegits i si la policia actua de forma apropiada", ha afirmat Ashton en ser preguntada durant un esmorzar informatiu sobre les protestes al parc Gezi. "Creiem que Turquia ha de respondre de forma apropiada, ha d'escoltar els manifestants que han estat majoritàriament pacífics", ha afegit, recordant que tres persones han mort per la repressió policial i algunes han quedat cegues.

I preguntada directament sobre com poden afectar les protestes a les negociacions entre Ankara i Brussel·les per l'entrada de Turquia a la UE, la cap d'exteriors europea ha replicat: "Mantenim el nostre compromís amb Turquia, aquest és un moment per comprometre's i no al contrari".

stats