Misc 09/06/2013

Un extreballador de la CIA va destapar l'afer d'espionatge dels EUA a ciutadans estrangers

El diari 'The Guardian' descobreix la seva font, un exassessor tècnic de la CIA de 29 anys que explica els seus motius en un vídeo. "No vull viure en una societat que fa aquestes coses", assegura

Ara
1 min

BarcelonaEs diu Edward Snowden, és un ciutadà nord-americà de 29 anys i havia sigut assessor tècnic de la CIA. Ara treballa per a l'empresa Booz Allen Hamilton, del sector militar. Ell ha destapat l'afer del programa Prism de l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA, que ha estat espiant les comunicacions privades de ciutadans estrangers a través d'internet. I aquest diumenge ha decidit donar la cara.

El diari britànic 'The Guardian', que va destapar el cas amb la informació que Snowden els va filtrar, ha publicat aquest diumenge a la tarda una notícia i també un vídeo en què el mateix Snowden s'explica. "En cap moment he tingut la intenció de mantenir-me en l'anonimat perquè no estic fent res dolent", al·lega.

Diu que va decidir fer córrer la informació que tenia perquè no vol "viure en una societat que fa aquestes coses" i perquè vol "que els ciutadans sàpiguen què es fa en el seu nom i contra ells".

"No puc permetre que el govern dels EUA destrueixi la privacitat, la llibertat d'internet i les llibertats bàsiques de la gent arreu del món amb aquest programa de supervisió massiva construïda en secret", assegura.

Això sí, no s'espera "res de bo" del futur immediat, ara que se sap que ha revelat aquestes dades que han posat contra les cordes Barack Obama i el seu gabinet i s'ha refugiat a Hong Kong, que creu que és un dels pocs llocs que defensa la llibertat d'expressió i la dissidència política.

stats