Misc 13/06/2013

Més de 93.000 morts per la guerra a Síria, segons l'ONU

L'Alta Comissionada per als Drets Humans de l'ONU, Navi Pillay, ha assegurat que la xifra "probablement sigui una subestimació" i ha demanat la col·laboració internacional per aconseguir "un alto el foc immediat"

Efe
1 min
Refugiats sirians a Turquia

BarcelonaEl nombre de persones mortes durant el conflicte a Síria s'eleva a "almenys" 93.000, segons l'últim recompte fet per l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans de l'ONU publicat avui. "Lamentablement, aquesta xifra és probablement una subestimació del nombre de víctimes. El nombre real de morts podria ser molt més elevat", ha afirmat en un comunicat l'Alta Comissionada per als Drets Humans, Navi Pillay.

"Aquests casos són un terrible recordatori del gir particularment cruel que ha pres el conflicte", va alertar l'Alta Comissionada. L'anàlisi no ha permès establir una distinció clara entre combatents i civils entre les víctimes: "Com indica clarament l'últim informe de la Comissió d'Investigació de l'ONU sobre Síria, són els civils els més afectats pels atacs generalitzats, violents i sovint indiscriminats que devasten zones senceres de grans ciutats ciutats i pobles perifèrics", va lamentar Pillay.

Dit això, l'Alta Comissionada va demanar "un alto el foc immediat" i per això va sol·licitar col·laboració a tercers països amb influència. "L'única solució és una solució política negociada. Tràgicament, vergonyosament, res permet tornar la vida a les 93.000 persones que fins ara han mort", va sentenciar Pillay.

stats