GUERRA A SÍRIA
Misc 22/08/2013

El règim sirià torna a bombardejar els feus rebels l'endemà de la massacre amb armes químiques

Els activistes denuncien bombardejos als suburbis de Damasc de Muadamiya, Goutha i Al Qabun

Agències
1 min
Els carrers estan buits al suburbi de Damasc d'Ain Tarma, després de l'atac amb armes químiques del règim sirià / REUTERS

El CareEl règim sirià de Baixar al-Assad ha continuat bombardejant els suburbis de la perifèria de Damasc l'endemà que l'oposició a l'exili denunciés un suposat atac amb armes químiques en aquesta zona que hauria fet uns 1.300 morts, segons diversos grups d'activistes. Si es confirma la xifra, es convertiria en la pitjor matança amb armes químiques arreu del món des dels anys 80.

La Comissió General de la Revolució Síria ha informat que les tropes d'Al-Assad han bombardejat els suburbis de Muadamiya, Goutha i Al Qabun. De moment no es coneixen xifres de víctimes.

Per la seva banda, els opositors dels Comitès de Coordinació Local han denunciat forts bombardejos amb artilleria pesant en altres barris residencials als afores de la capital, com Jan Sheikh i Daraya.

El rebel Exèrcit Lliure Sirià (ELS) ha pres el control de diversos punts als voltants de Damasc, enmig dels combats contra les forces lleials al president sirià, Baixar al-Assad.

Sobre el terreny hi ha una missió de l'ONU encarregada d'investigar tres suposats casos d'atacs químics després de l'acord a què van arribar l'organisme internacional i les autoritats sirianes.

Tanmateix, el Consell de Seguretat de l'ONU va ser incapaç, ahir, de posar-se d'acord per demanar formalment una investigació sobre el presumpte atac químic a la perifèria de Damasc, tornant a posar de manifest la seva divisió respecte al conflicte sirià.

stats