Misc 20/06/2013

La contaminació arriba a nivells rècord a Singapur

El fum procedent d'incendis controlats a la veïna Indonèsia fa baixar la qualitat de l'aire fins a graus considerats perillosos per a la salut humana

Efe
1 min

BarcelonaLa contaminació de l'aire a Singapur ha assolit aquest dijous un nivell rècord a causa del fum procedent dels incendis provocats a la veïna Indonèsia per obrir espai a les plantacions. L'índex de contaminació de la ciutat estat ha assolit un màxim de 371 punts, 71 per sobre del nivell considerat "perillós" i ha superat el registre del 1997, quan es va arribar als 266 punts. La qualitat de l'aire estaria causant fins i tot un augment del nombre de pacients als hospitals per problemes respiratoris.

El primer ministre singapurès, Lee Hsieng Loong, ha demanat als ciutadans de l'illa que es mantinguin dins de casa seva i dels edificis i que procurin sortir el mínim possible. "Els treballadors han de portar màscares protectores si fan treballs a la intempèrie. Si mostren símptomes de trobar-se malament, tenen el dret de deixar de treballar i descansar en un lloc tancat", indica el Congrés Nacional de Sindicats singapurès en un comunicat.

La boirina també ha afectat la visibilitat al golf de Malacca, on els vaixells han hagut de limitar la navegació de nit, i fins a Malàisia, on 211 escoles del sud del país han tancat a causa de nivells de pol·lució aèria de 383 punts. Indonèsia, per la seva banda, ha culpat dels incendis els inversors estrangers que posseeixen plantacions a Sumatra i ha instat els singapuresos a no reaccionar com "nens, amb tanta agitació" pel fum.

stats