Bangla Desh

S'entreguen dos directius acusats de l'incendi on va morir 112 persones a Bangla Desh

El director i la presidenta de la fàbrica tèxtil Tazreen portaven mesos fugits

El director i la presidenta de la fàbrica tèxtil Tazreen, que va incendiar-se el 2012 a Bangla Desh, deixant 112 morts, s'han entregat aquest diumenge a la justícia després de dos mesos com a fugitius, segons han informat els mitjans locals.

Delwar Hossain i la seva dona, Mahmuda Akter, s'han presentat aquest matí davant el tribunal de Dacca que n'havia ordenat la busca i captura. Tres hores després, el jutge Tajul Islam ha rebutjat la seva petició de llibertat sota fiança i els ha enviat a la presó.

Hossain i Akter són dues de les tretze persones que el passat 22 de desembre van ser acusades per l'incendi de Tazreen, que va provocar uns 200 ferits, a més del centenar de morts.

Segons la versió oficial, l'edifici on hi havia la fàbrica no tenia sortides d'emergència i en el moment de l'accident les portes estaven bloquejades des de fora, de manera que els treballadors, en la seva majoria dones, no van poder escapar.

La fàbrica produïa roba per a la cadena nord-americana Walmart, entre altres firmes internacionals. Va ser el pitjor accident en el sector registrat a Bangla Desh, on la fabricació de roba és un motor fonamental de l'economia del país.

Però cinc mesos després la tragèdia va quedar superada per l'esfondrament a l'abril d'un edifici amb diversos tallers tèxtils, on van morir unes 1.200 persones al barri de Savar, a les afores de Dacca. En aquells tallers s'hi produïa roba per a empreses com Benetton, el Corte Inglés, Mango o Primark.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF