Publicitat
Publicitat

La diputada d'ICV Sara Vilà, retinguda a Gaza pel tancament de les fronteres

L'ecosocialista participa en un equip d'escuts humans per als camperols de la franja

La diputada d'ICV al Parlament Sara Vilà està retinguda a Gaza des del 24 d'abril, com a conseqüència del tancament de les fronteres de la franja per part d'Israel i Egipte, segons han explicat a Europa Press fonts ecosocialistes.

La parlamentària per Lleida va viatjar a Gaza el 12 d'abril al costat de l'associació Unadikum, dedicada sobretot a protegir pagesos i pescadors palestins que treballen a prop de la frontera i que pateixen els trets de les forces israelianes que la custodien. En un vídeo a YouTube la parlamentària crida als soldats israelians mentre disparen "som civils, sóc membre d'un parlament". Malgrat que havia de tornar el 24 d'abril per assistir al ple del Parlament de dijous passat, ja no va poder tornar en trobar les fronteres tancades. Fonts ecosocialistes han explicat a Europa Press que han fet gestions tant amb el Ministeri d'Exteriors com amb ambaixades per intentar resoldre la situació de Vilà, tot i que ara com ara aquestes actuacions no han tingut èxit.

En el vídeo un altre vídeo, la diputada critica l'actuació d'Israel amb els palestins, i reclama al Govern i al conseller de la presidència, Francesc Homs, que no busqui la complicitat israeliana per al procés sobiranista: "No volem que siguin els nostres aliats".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF