Publicitat
Publicitat

El Regne Unit i França signen un acord per reforçar la seguretat a Calais

Londres anuncia que construirà una nova tanca als voltants de l'Eurotúnel

El govern del Regne Unit ha anunciat aquest dijous noves mesures conjuntes amb l'executiu de França per fer front a la crisi migratòria de  Calais (França). El govern britànic, que ja ha invertit més de 7 milions de lliures (10 milions d'euros) en la construcció d'una zona de protecció per a camions amb destinació al Regne Unit i en una nova tanca a la terminal de Coquelles, ha anunciat que millorarà la seguretat a l'Eurotúnel amb més equips i càmeres i que hi edificarà una nova tanca als voltants.

El ministeri de l'Interior britànic ha assenyalat que els dos països crearan en aquest port francès, on hi ha l'entrada a l'Eurotúnel, un centre de "comandament i control" destinat a "actuar davant de les bandes criminals que intenten traficar amb persones al nord de França i a través del canal de la Mànega".

La ministra de l'Interior del Regne Unit, Theresa May, i el de França, Bernard Cazeneuve, han signat aquest dijous l' acord bilateral després de visitar les instal·lacions de l'Eurotúnel i les associacions humanitàries que acullen els immigrants concentrats en aquesta localitat.

Ambdós representants s'han pronunciat sobre el problema. "Els traficants de persones, que pertanyen a xarxes internacionals, han de ser perseguits i detinguts. Hem d'enviar una senyal clara que no es pot travessar aquesta frontera comuna entre els nostres països", ha dit Cazeneuve. Ha assenyalat també que l'acord "reforça" el treball emprés pels dos governs i que ha permès desmantellar 120 xarxes de tràfic d'immigrants.

Per la seva part, la ministra d'Interior britànica ha assegurat que la situació "ha millorat en quant a persones que arriben al Regne Unit", però ha insistit que cal "seguir treballant" per evitar que arribin a Calais. "Hem de treballar de forma conjunta als països d'origen perquè no intentin venir. És un viatge perillós, arrisquen la seva vida", ha lamentat Theresa May insistint en la necessitat d'atacar les "organitzacions criminals".

El Regne Unit ha anunciat aquest dijous que ha iniciat conversacions amb els governs de Bèlgica i els Països Baixos perquè vigilin i reforcin la seguretat als seus ports per controlar la immigració il·legal. May ha dit que el secretari d'estat d'Immigració, James Brokenshire, ja ha començat les negociacions amb les autoritats belgues i holandeses. "Estem vigilant la seguretat en altres ports, com el de Dunkerque", ha afegit la ministra.

El conveni bilateral inclou, a més, l'enviament de París de més efectius policials a Calais per millorar la seguretat.

Al voltant de cinc mil persones, procedents majoritàriament de països com Síria, Eritrea, Somàlia i l'Afganistan, estan acampades en aquesta ciutat del nord de França a l'espera d'intentar creuar al Regne Unit a través del canal de la Mànega.