Publicitat
Publicitat

Recuperats els cossos de les víctimes i les caixes negres de l'avió estavellat a Papua

Les tasques de rescat s'han vist dificultades pel mal temps i per la difícil orografia de la zona

Els equips de rescat han recuperat aquest dimarts els cadàvers dels 54 ocupants i les caixes negres de l'avió que es va estavellar aquest diumenge en una zona muntanyosa de l'illa de Papua, per causes que encara es desconeixen.

El mal temps i un terreny irregular sense carreteres i cobert per una espesa selva han dificultat l'accés al lloc de l'accident, situat a 13 quilòmetres de l'aeroport d' Oksibil, on havia d'arribar l'aeronau. "Hem trobat 54 cossos, tots els passatgers i la tripulació", ha explicat el cap de Basarnas, l'agència nacional de rescat, Bambang Soelistyo, en declaracions al mitjà indonesi 'Detik'. Els equips de rescat han trobat l'avió "totalment destruït", amb algunes parts encara fumejant i la major part de cossos calcinats a l'interior, ha afegit Soelistyo.

Un centenar d'efectius, entre personal de Basarnas i de l'exèrcit, han participat en l'operatiu, que també ha aconseguit recuperar les caixes negres, després d'haver hagut de suspendre les operacions aèries per culpa del mal temps i accedir a la zona a peu. Inicialment s'ha utilitzat un helicòpter per retirar d'un en un els cossos, però la puja i la boira l'han obligat a tornar a la base, segons ha declarat el cap d'operacions, Heronimus Guru, que s'ha mostrat confiat d' acabar aquesta tarda les tasques de recuperació.

Les caixes negres ajudaran a determinar les causes de l'accident, que es podria atribuir al mal temps. El cap del Comitè Nacional de Seguretat pel Transport, Tatang Kurniadi, ha assegurat que quatre investigadors duran a terme l'anàlisi dels dos dispositius, que en el moment de la recuperació no funcionaven.

L'aerolínia TriganaAir, operadora de l'avió accidentat, ha patit diversos accidents i es troba a la llista negra de la Unió Europea, que li impedeix utilitzar l'espai aeri europeu.