Misc 23/08/2013

Quatre coets impacten a Israel llançats Des del sud del Líban

1 min

L'exèrcit israelià va denunciar ahir el llançament de quatre coets contra el nord del seu territori i va responsabilitzar-ne directament tant el govern com l'exèrcit del Líban. Beirut, però, va desmarcar-se ràpidament de l'atac, que va qualificar de "flagrant violació de la resolució 1701" -el text de les Nacions Unides que va posar fi a la guerra de l'estiu del 2006 entre Israel i el grup xiïta libanès Hezbol·lah- i va assegurar que investigarà el cas per portar davant la justícia els autors dels llançaments.

Segons va informar l'exèrcit israelià, la bateria antimíssils va poder aturar un dels coets, un altre hauria caigut al mar i els dos restants van impactar a terra però sense causar danys.

Fa dues setmanes, quatre soldats israelians van resultar ferits en una explosió a prop de la frontera amb el Líban en un atac reivindicat per Hezbol·lah. Ahir l'atac es va produir poc després que justament el Líban denunciés que diversos avions i helicòpters israelians, que feien maniobres a la frontera, havien envaït el seu espai aeri.

stats