Publicitat
Publicitat

Corea del Nord

Així ha sigut la purga de l'oncle del "brillant camarada" Kim Jong-un a Corea del Nord

El règim esborra tot rastre de Chang Song-taek d'un documental oficial. Canvis d'angle i d'enquadrament deixen l'oncle repudiat fora de la imatge

Corea del Nord ha difós imatges que mostren com dos guàrdies expulsen d'una reunió del Partit Comunista Chang Song-thaek, l'oncle de l'actual líder del país, el "brillant camarada" Kim Jong-un. El règim confirma així que a Chang no li ha servit de res el seu parentiu amb el màxim dirigent: ha sigut purgat, tal com deia la setmana passada Corea del Sud.

L'agència de notícies estatal ha acusat Chang de formar faccions contra l'estat, de corrupció i d'actes "depravats", com consumir drogues i tenir relacions sexuals amb diverses dones. Segons l'agència, Chang està acusat de vendre recursos nacionals per a benefici privat i també de portar una "vida depravada". "Malalt ideològicament i extremadament inactiu, consumia drogues i tenia relacions impròpies amb diverses dones", diu KCNA News.

Esborrat d'un documental

Segons informa la BBC, el règim nord-coreà ha esborrat tot rastre de Chang del documental 'El gran camarada', on se'l veia diverses vegades acompanyant el seu nebot i líder de l'estat, Kim Jong-un. Els vídeos de la cadena britànica mostren l'abans i el després i confirmen la "desaparició" de Chang.

Comparant les dues versions es veu que el règim ha reenquadrat les imatges per deixar Chang fora del marc. En altres casos, el pla ha estat substituït per un de gravat des d'un altre angle per obviar la presència de l'oncle repudiat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF