Publicitat
Publicitat

Les Pussy Riot, alliberades

Nadezhda Tolokonnikova i Maria Aliójina, les dues integrants del grup reivindicatiu rus que encara eren a la presó, ha quedat aquest dilluns en llibertat

Nadezhda Tolokonnikova, l'última integrant del grup punk rus Pussy Riot, ha sortit aquest dilluns de la presó només hores després que ho fes la també integrant d'aquest conjunt musical reivindicatiu, Maria Aliójina.

Les dues han estat empresonades gairebé dos anys i han estat posades en llibertat per l'amnistia general que va entrar en vigor a Rússia la setmana passada, segons ha informat el seu advocat.

"Maria Aliójina està en llibertat. Tots els documents han estat formalitzats i signats", ha dit a l'agència oficial russa RIA Nóvosti Piotr Zaikin, defensor de la Pussy Riot. Ha afegit que aquest matí, en presència seva, s'ha comunicat a la seva defensada que quedava en llibertat.

"Masha −diminutiu de Maria− ha sortit de la presó a les 09.10 del matí −les 6.10, hora catalana−. Ara va en cotxe amb l'advocat Piotr Zaikin a l'estació per viatjar amb tren cap a Moscou", ha dit a l'agència Interfax Piotr Verzílov, marit de Nadezhda Tolokonnikova.

Aliójina complia la seva pena en una presó de la regió de Nijni Nóvgorod, a uns 400 quilòmetres a l'est de Moscou.

Una pregària punk

Tres integrants de Pussy Riot, Tolokonnikova, Aliójina i Samutsévich, van ser condemnades a dos anys de presó després d'escenificar al febrer del 2012 una pregària punk a la catedral de Crist Salvador de Moscou contra el president de Rússia, Vladímir Putin.

Les integrants del grup van declarar que la seva acció tenia finalitats polítiques i que no es dirigia contra els creients ortodoxos.

Samutsévich va quedar en llibertat condicional l'octubre del 2012 per decisió del tribunal municipal de Moscou.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF