Protesta contra Erdogan
Misc 18/06/2013

Plantats dempeus: la nova forma de resistència pacífica a Taksim

Diverses persones segueixen l'exemple d'un artista que s'ha quedat dret i en silenci a la plaça, desallotjada per la policia, durant vuit hores

Ara
1 min
La nova forma de resistència pacífica a Taksim: dempeus i en silenci. MARKO DJURIKA

BarcelonaUn artista turc ha inaugurat aquest dilluns a la nit una nova forma de resistència pacífica a la plaça Taksim d'Istambul, després que aquest cap de setmana la policia n'expulsés per la força els manifestants. Erdem Gunduz s'ha plantat dempeus i en silenci durant vuit hores al centre de la plaça. L'artista i la gent que s'havia agrupat al seu entorn han estat expulsats de matinada, però d'altres l'han imitat i ara continuen apropant-se a Taksim.

"El govern no vol entendre perquè la gent ha sortit al carrer. Això és una resistència silenciosa. Espero que la gent s'aturi i es pregunti 'què ha passat aquí'?" ha dit l'artista a la BBC. El hashtag #duranadam (home dempeus) ha estat tendència al twitter en turc aquest dimarts.

Mentre, la policia ha començat a detenir desenes d'activistes de grups d'esquerres a Istanbul. En un discurs el primer ministre Recep Tayyip Erdogan ha acusat els manifestants de violent i d'haver ferit de bala dos policies.

stats