Publicitat
Publicitat

El papa Francesc invoca la pau mundial en clausurar la seva segona Setmana Santa

Demana posar fi als conflictes de Síria, Ucraïna, l'Iraq, la República Centreafricana i fins i tot Veneçuela

El papa Francesc ha clausurat aquest diumenge la Setmana Santa amb la cerimònia del Diumenge de Resurrecció a la plaça de Sant Pere, succeïda pel seu missatge de Pasqua, en què ha invocat la pau mundial i ha demanat el final de tots els conflictes "grans o petits, antics o recents". Tal com ja va fer l'any passat, Francesc ha tornat a utilitzar el seu missatge de Pasqua per fer una crida des del balcó central de la basílica a acabar amb conflictes com els de Síria, Ucraïna, l'Iraq, la República Centreafricana o Veneçuela. Sobre Veneçuela ha demanat que "les ànimes s'encaminin a la reconciliació i a la concòrdia fraterna" per posar fi, així, al conflicte entre el govern de Nicolás Maduro i els seus opositors.

De la mateixa manera, Bergoglio s'ha encomanat a Jesús perquè l'ajudi a derrotar "la plaga de la fam" agreujada, segons la seva opinió, per aquests conflictes. El papa Francesc, com és tradició, ha pronunciat aquest missatge des de la lògia central de la basílica de Sant Pere del Vaticà, davant 150.000 persones, que han participar en la cerimònia del Diumenge de Resurrecció i que han rebut la tradicional benedicció 'urbi et orbi'.

Sota el balcó, un piquet d'honor de la Guàrdia Suïssa i una representació de les forces armades de l'Estat italià han acompanyat el Papa, alhora que una banda engalanada per a l'ocasió feia sonar la 'Marxa pontifícia', l'himne del Vaticà adoptat el 1949 per Pius XII. El missatge de Francesc ha estat precedit de la missa del Diumenge de Resurrecció, que tanca la Setmana Santa i en la qual el Papa no ha pronunciat cap homilia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF