Misc 09/06/2013

Un exambaixador a l'ONU: Catalunya no tindrà "cap problema" per ser reconeguda si es pacta la independència

El britànic Jeremy Greenstock avisa, però, que si Espanya continua "resistint-se a la idea d'un canvi" els catalans tindran "indubtables dificultats"

Acn
1 min

LondresCatalunya no tindrà "cap problema" per ser reconeguda a l'ONU si esdevé independent a través d'un procés acordat amb l'Estat, però patirà "indubtables dificultats" si Madrid prohibeix el referèndum o l'ignora. Aquesta és l'opinió del diplomàtic britànic Jeremy Greenstock, exambaixador del Regne Unit a les Nacions Unides i president de la UNA-UK. En una entrevista, Greenstock assegura que l'autodeterminació genera "simpaties" a les Nacions Unides, però admet que els seus membres tenen "un sentiment encara més fort" de "respecte" per la sobirania dels estats tradicionals. "Si Madrid digués a tothom de fora 'perdeu-vos, marxeu, aquest és un afer nostre', ho hauríem de respectar", reconeix.

Jeremy Greenstock coneix les entranyes de la diplomàcia internacional i de l'ONU. Durant els seus 35 anys de carrera diplomàtica, Greenstock va estar destinat a llocs com Washington, París, Dubai, l'Aràbia Saudita o l'Iraq. A més, va ser l'ambaixador del Regne Unit a les Nacions Unides entre el 1998 i el 2003, quan va participar en més de 150 reunions del Consell de Seguretat, i va tractar amb representants de tot el món, inclosos els espanyols, a qui reconeix recordar bé per les seves discussions complicades sobre Gibraltar.

stats