Publicitat
Publicitat

Més de 300 refugiats sirians, allotjats en un vaixell a l'espera de poder sortir de l'illa de Kos

El govern grec ha llogat l'embarcació per ajudar les autoritats locals, desbordades per la creixent arribada d'immigrants

Almenys 321 refugiats sirians que esperen poder sortir de l'illa grega de Kos, al mar Egeu, han estat allotjats aquest diumenge en un vaixell llogat pel govern grec per ajudar les autoritats locals, desbordades per la creixent arribada d'immigrants. L'embarcament s'ha produït entre grans mesures de seguretat a causa de les tensions que ha ocasionat que només es permeti l'entrada a refugiats de Síria.

A més dels sirians, s'hi allotgen alguns membres de les organitzacions no governamentals que els assisteixen i policies, fet que dissabte va provocar enfrontaments entre persones d'altres nacionalitats, principalment del Pakistan, l'Afganistan i l'Iran. Els incidents es van produir quan esperaven davant de la comissaria de l'illa per registrar-se, però l'oficina estava tancada a causa de la festivitat del 15 d'agost.

La nau ' Eleftheros Venizelos', amb capacitat per albergar fins a 2.500 persones, va arribar divendres a l'illa per tractar d'ajudar en les tasques d'allotjament dels milers d'immigrants i refugiats, que es queixen per les condicions d'insalubritat i falta de menjar, mentre esperen obtenir els documents per sortir de Grècia. Es preveu que l''Eleftheros Venizelos' es quedi a l'illa unes dues setmanes i després pot ser que sigui substituït per un altre vaixell, segons les autoritats locals.

En les últimes setmanes, les autoritats de Kos i altres illes de l'Egeu com Lesbos, Quios, Samos i Leros es troben desbordades pel gran augment de l'arribada d'embarcacions amb immigrants causa de la seva proximitat amb la costa de Turquia.

Les dades presentades la setmana passada per l' Alt Comissionat de Nacions Unides per a Refugiats (ACNUR) recullen que en els primers set mesos de 2015 han desembarcat a Grècia 124.000 refugiats i indocumentats. Només al juliol van arribar a Grècia 50.000 persones de Síria, l'Afganistan, l'Iraq, Eritrea i altres països, més dels que van entrar en tot l'any passat, i un increment de 20.000 respecte a juny.

Aquest augment ha fet que els desembarcaments al país s'hagin incrementat un 750 per cent entre l'1 de gener i el 31 de juliol passat, respecte al mateix període de l'any passat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF