ESPIONATGE ALS EUA
Misc 24/06/2013

Julian Assange diu que Snowden està "sa i estalvi" i que viatja a l'Equador per una "ruta segura"

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, assegura que Washington no sap on és l'informàtic

Reuters
1 min
El seient buit al vol Moscou-L'Havana. MAXIM SMEDLOV / REUTERS

Moscou / WashingtonEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha assegurat aquest dilluns que Edward Snowden, l'extècnic d'una empresa subcontractada per la CIA processat per espionatge, està "sa i estalvi" i que va cap a l'Equador, a través d'una "ruta segura". Assange no ha dit on es troba Snowden, però ha confirmat que anava al vol que va aterrar diumenge a Moscou procedent de Hong Kong.

Per ara no hi ha rastre de l'informàtic. Els periodistes que han reservat plaça al vol que l'havia de portar aquest matí a l'Havana s'han trobat un seient buit. Una hostessa ha dit que l'informàtic –acusat d'espionatge pels Estats Units per haver revelat al diari britànic 'The Guardian' el funcionament del sistema d'escoltes massives– no era a l'aparell i que el seient que havia reservat estava ocupat per un altre passatger. La companyia Aeroflot ha confirmat la informació uns minuts més tard.

Diumenge Snowden va abandonar el seu refugi a Hong Kong i va volar a Moscou, on suposadament al vespre es va reunir amb responsables diplomàtics de l'Equador per demanar-hi asil polític.

Per la seva banda, John Kerry, secretari d'Estat nord-americà, ha dit que els Estats Units no saben on és l'informàtic ni quins són els seus plans. En una roda de premsa a l'Índia, Kerry ha dit que estaria molt contrariat si sabés que la Xina i Rússia havien sigut informades de la intenció de Snowden d'abandonar Hong-Kong diumenge. Washington ha pressionat Moscou per fer tot el que estigui a les seves mans per extradir el nord-americà.

stats