Misc 23/08/2013

Almenys 27 morts i 352 ferits en dues explosions al nord del Líban

Les deflagracions, a prop de dues mesquites, han coincidit amb la pregària musulmana del divendres

Efe
1 min

BeirutAlmenys 27 persones han mort i 352 més han resultat ferides en dues explosions a prop de mesquites a la ciutat de Trípoli, al nord del Líban, segons ha informat el ministeri de Sanitat libanès.

El titular del departament, Ali Hassan Jalil, ha dit als mitjans oficials libanesos que la xifra de víctimes encara no és definitiva.

Fonts militars consultades per Efe han apuntat a la probable explosió de dos cotxes bomba i han explicat que els equips de rescat continuen les seves tasques.

Les explosions han coincidit amb la pregària musulmana del divendres, motiu pel qual els temples estaven molt plens.

Els ferits han sigut traslladats a tres hospitals de Trípoli, la ciutat més important del nord del Líban i de majoria sunnita.

La primera explosió ha tingut lloc a la mesquita d'Al Taqwa, al centre de Trípoli; la segona, moments després, davant de la mesquita As Salam, a prop del port.

Les televisions del país mostren imatges d'automòbils calcinats, persones ferides o mortes al carrer i nens que són evacuats del lloc en estat de commoció.

Una de les mesquites afectades està situada a prop de la casa del primer ministre sortint del Líban, Nayib Mikati, i l'altra a prop de la casa de l'antic cap de la policia Ashraf Rifi.

Aquests dos atacs es produeixen enmig de l'onada de violència que es viu al Líban aquest estiu, amb diversos atemptats amb cotxe bomba.

Fins ara, la més letal d'aquestes accions havia tingut lloc el 15 d'agost, i va causar 27 morts i 336 ferits en un feu del grup xiïta Hezbol·lah a Beirut.

stats