Publicitat
Publicitat

Estats Units bloqueja l'accés del personal de defensa al web de 'The Guardian' per les filtracions de Snowden

Defensa reconeix que no permet al seu personal llegir les notícies relacionades amb les revelacions de l'informàtic perseguit per espionatge

L'exèrcit dels Estats Units reconeix que ha bloquejat l'accés a parts de la pàgina web  'The Guardian' al personal de defensa, segons informa el diari britànic.

Un portaveu va dir que els militars estaven filtrant informes i continguts relatius als programes de vigilància del govern per preservar la "higiene de la xarxa" i evitar que qualsevol material classificat aparegui en els seus sistemes informàtics.

Es confirma així la informació publicada al 'Monterey Herald', que es va fer ressò de les queixes del personal d'una base militar de San Francisco, que no podia accedir al web del diari al Regne Unit, i només tenia un accés parcial al lloc nord-americà de la capçalera britànica. El bloqueig va començar després de les filtracions dels sistemes de vigilància a la xarxa de la CIA per part de l'informàtic Edward Snowden, que protagonitza una fuga d'abast mundial, perseguit per espionatge.

El Pentàgon va insistir que el Departament de Defensa no estava tractant de bloquejar tot el lloc web, es limita a prendre mesures per restringir l'accés a determinats continguts. No obstant això, un portaveu de la Xarxa de Comandament Empresa de Tecnologia de l'Exèrcit (Netcom) a Arizona va confirmar que es tractava d'una política generalitzada, que puguin estar afectant milers de persones en centenars d'instal·lacions de defensa. L'exèrcit insisteix que la resta d'ordinadors del país no estan afectats per la restricció, que és de caràcter automàtic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF