Mali
Misc 07/06/2013

L'exèrcit espanyol incrementa la seva presència a la missió de Mali

Madrid ha aprovat, a petició de la Unió Europea, enviar 60 soldats més per donar suport a la missió francesa que des del febrer ajuda les tropes malianes a combatre grups jihadistes al país. A partir d'ara Espanya tindrà 110 efectius dedicats a entrenar les tropes africanes a Mali

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de defensa espanyol, Pedro Morenés, ha anunciat aquest divendres que el govern espanyol ha aprovat incrementar el nombre d'efectius de la seva missió a Mali, a petició de la Unió Europea.

L'exèrcit espanyol dóna suport a l'operació francesa Serval, destinada a ajudar l'exèrcit malià a combatre les tropes jihadistes al país. La missió espanyola comptava fins ara amb 50 soldats, que tenien la missió d'entrenar les tropes malianes. Brussel·les considera que el suport a l'exèrcit malià ha d'augmentar, de manera que el govern espanyol ha aprovat incrementar el nombre d'efectius a 110 soldats.

Morenés, que ha dit que "l'operació va bé" i que "els soldats tenen la moral alta", ha anunciat també que Madrid ha decidit substituir l'avió Hercules 110 que va enviar a Dakar fa uns mesos per un Caça 295, que permet reduir el consum de combustible.

El ministre de defensa ha concretat que la missió té una durada prevista de 15 mesos, comptant des del febrer, quan va començar. De manera que hauria d'acabar el maig de l'any vinent, tot i que Morenés ha indicat que podria prolongar-se.

stats