Internacional 15/08/2013

Més de 500 morts i almenys 3.700 ferits: el dia més sagnant de la història d'Egipte

Els Germans Musulmans convoquen una marxa de protesta al Caire per a aquesta tarda, i el nombre de morts en l'assalt militar de dimecres continua augmentant. Les autoritats confirmen almenys 525 morts, mentre que els Germans Musulmans eleven la xifra de víctimes a més de 4.000

Agències
1 min
La xifra de morts en l'assalt militar contra les acampades pro Mursi no para d'augmentar / AFP

El CaireEls Germans Musulmans, el grup islamista expulsat del govern egipci després del cop d'estat militar del 3 de juliol, fa una crida a continuar lluitant de forma "pacífica" contra l'exèrcit, després de la massacre d'aquest dimecres en l'assalt policial contra les acampades a favor del president deposat Mohammed Mursi. El ministeri de Sanitat egipci confirma almenys 525 morts i 3.717 ferits, mentre que els Germans Musulmans denuncien més de 4.000 morts. Es tracta del dia més sagnant de la història d'Egipte.

Els Germans Musulmans desafien l'estat d'emergència decretat pel govern interí i han fet una crida als seus seguidors a fer una marxa pacífica aquesta tarda pels carrers del Caire, en protesta per les víctimes de l'assalt policial d'aquest dimecres.

Una calma relativa regnava aquest matí als carrers d'Egipte, després de la primera nit amb el toc de queda decretat ahir per les autoritats. Tanmateix, i malgrat l'ampli desplegament policial, durant la nit també s'han registrat incidents en diferents zones.

A Al Arish, capital de la província del Nord del Sinaí, un policia i un soldat han mort per trets de desconeguts davant d'una comissaria, segons ha informat l'agència de notícies estatal Mena.

Mentrestant, a Qena, al sud, almenys dues persones han mort pels trets durant els xocs entre seguidors del deposat president Mohammad Mursi i les forces de seguretat als voltants dels jutjats d'aquesta ciutat.

A Qaliubiya, al nord del Caire, almenys tres persones han mort i 15 han resultat ferides durant la nit en enfrontaments entre els islamistes i opositors a Mursi.

Les autoritats van decretar ahir l'estat d'emergència durant un mes i el toc de queda durant la nit.

stats