Publicitat
Publicitat

L'Eurogrup aprova el tercer rescat a Grècia

Els ministres de Finances de la zona euro han tingut un intens debat sobre el paper que ha de jugar el Fons Monetari Internacional en el nou programa d'assistència financera al país hel·lè

Els ministres de Finances i d'Economia de l'eurozona han aprovat aquest divendres al vespre el tercer rescat a Grècia, fet que suposa un nou programa d'assistència financera a aquest país de fins 86.000 milions d'euros i tres anys de durada , segons han confirmat a EFE fonts europees. Els assistents a la reunió han tingut un intens debat sobre el paper que ha de jugar el Fons Monetari Internacional (FMI) en el nou programa d'assistència financera al país hel·lè.

L'FMI demana com a condició per participar en el tercer rescat que l'eurozona alleugi el deute grec, fins i tot mitjançant una quitança, però els Dinou rebutgen aquesta última opció i únicament estan disposats a considerar una nova prolongació dels terminis de venciment i una altra modificació dels interessos.

La reunió, que ha arrencat després de les tres de la tarda d'aquest divendres, ha estat i no absent de crítiques a l'acord tècnic negociat per les institucions internacionals i el govern grec, segons ha avançat el president d'aquest fòrum, Jeroen Dijsselbloem.

No obstant això, Dijsselbloem ja confiava abans de la reunió en un acord, preferiblement sobre el tercer rescat o, en el pitjor dels casos, sobre un nou crèdit pont perquè Grècia pugui fer front al pagament de 3.400 milions d'euros el 20 de agost. El memoràndum d'entesa que fixa les condicions del rescat "és molt ampli" i conté "importants reformes", ha dit Dijsselbloem, però tot i així ha admès que hi hauria "preguntes i crítiques sobre aspectes que hauran de ser aclarits o millorats".