Publicitat
Publicitat

Ucraïna

L'Ajuntament de Kíev instal·larà una pista de patinatge a la plaça ocupada pels manifestants

El govern local ordena instal·lar diumenge l'atracció a la Plaça de la Independència, on milers de persones demanen la dimissió de l'executiu

L'Ajuntament de Kíev ha ordenat aquest dimarts la instal·lació diumenge d'una pista de patinatge sobre gel a la Plaça de la Independència, on milers de persones protesten des de fa setmanes, segons publica un diari local.

El decret va ser aprovat per l'administració municipal de Kíev el 22 d'octubre, un mes abans que comencessin les protestes al centre de la capital, diu el rotatiu.

Al mateix temps, l'alcalde en funcions de Kíev, Alexandr Popov, ha reiterat aquest dimarts que les autoritats municipals "ni tenen ni poden tenir cap pla d'intervenció per la força per resoldre el conflicte" i desallotjar la Plaça de la Independència i la seu de l'Ajuntament, ocupats per milers de persones des de l'1 de desembre.

"Encara que hi hagi algú que vulgui provocar-lo (el desallotjament), hi haurà un diàleg civilitzat i democràtic sobre com garantir una activitat normal a la ciutat i els drets de les persones d'acord amb la llei", ha dit Popov a una televisió local. No obstant, creu que l'ocupació de l'edifici de l'Ajuntament de la capital és il·legal i ha demanat als manifestants que l'abandonin de manera pacífica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF