Publicitat
Publicitat

Seguretat

L'Agència Nacional de Seguretat d'Estats Units espiava la Unió Europea i l'ONU

Ho ha revelat el setmanari alemany 'Der Spiegel', citant els documents facilitats per Edward Snowden, l'informàtic perseguit per espionatge

L'Agència Nacional de Seguretat ( NSA ) dels Estats Units va espiar la Unió Europea i l'ONU , segons explica el setmanari alemany ' Der Spiegel' , que es remet a documents del excol·laborador de l'espionatge nord-americà Edward Snowden .

D'acord a aquesta font , unes actes qualificades d'extremadament confidencials de la NSA , corresponents a setembre de 2010 , descriuen una sèrie d'atacs informàtics a la delegació de la UE a Washington . No es va tractar d'escoltes o espionatge a través de micròfons a l'edifici , sinó de la seva xarxa informàtica interna , apunta el setmanari , que assegura que ha tingut accés a aquests documents de Snowden . Amb aquest sistema, els serveis secrets dels Estats Units van accedir tant a continguts de converses confidencials com a correus electrònics i arxius dels ordinadors de la UE .

Aquests mètodes es van emprar , d'acord amb l'edició de ' Der Spiegel ' que surt a la venda el diumenge, a les representacions de la UE i de Nacions Unides a Washington . Els documents de la NSA qualifiquen la UE d' " objectiu " per als seus atacs informàtics, que van arribar també a Brussel·les .

El setmanari alemany relata també que , des de fa aproximadament cinc anys , els experts de seguretat de la UE han registrat nombrosos intents d'atacs informàtic a la seu del Justus - Lipsius , de Brussel·les , on tots els ministres comunitaris i alt funcionariat de la Unió Europea tenen oficina i connexions a internet. Els experts de seguretat informàtica comunitaris que van seguir la pista d'aquests atacs , en van localitzar l'origen a la seu de l'OTAN a Brussel·les.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF