Publicitat
Publicitat

Itàlia "fumiga" contra la sarna els immigrants que arriben a Lampedusa

La Comissió Europea considera "inacceptable" que es tracti els immigrants com si fossin "animals"

La televisió italiana RAI2 ha difós una sèrie d'imatges on es veu el tracte vexatori que reben els immigrants quan arriben a l'anomenat centre de socors i acollida de l'illa de Lampedusa. En fila, despullats, amb els braços en forma de creu i davant de tothom, una sèrie de persones "fumiguen" els immigrants contra la sarna.

La denúncia ha estat possible gràcies a les imatges gravades a través del telèfon mòbil d'un dels joves confinats en el centre, Khalid.

La indignació s'ha estès tant per la societat com per la política italianes, i ha arribat fins a la Comissió Europea. La comissària europea de l'Interior, Cecilia Malmström, ha considerat "inacceptable" que es tracti els immigrants que arriben a Lampedusa com si fossin "animals".

"He vist aquestes imatges [sobre Lampedusa] i és un xoc", ha dit Malmström en una entrevista a la Cadena SER aquest dimarts. Segons ha indicat, la Unió Europea contactarà amb les autoritats italianes per reclamar canvis.

"Estem disposats a ajudar les autoritats italianes però cal tractar els immigrants dignament, en la línia de les lleis europees i italianes", ha indicat.

Malmström: l'ajuda militar no és una solució

Tot i això, ha matisat que no creu que "sigui una solució" l'ajuda militar que ha sol·licitat Itàlia per al Mediterrani.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF