Publicitat
Publicitat

Incidents aïllats durant el matí d'eleccions presidencials a l'Afganistan

Dos policies han mort a una zona meridional del país i quatre votants han resultat ferits a la província de Logar

La jornada d'eleccions presidencials a l'Afganistan ha transcorregut, al matí d'aquest dissabte, amb relativa calma arreu del país però amb alguns atacs aïllats en alguns col·legis electorals.

A la ciutat meridional de Qalat una bomba ha matat dos policies i n'ha ferit dos més quan tornaven d'un centre de votació, mentre que quatre votants han resultat ferits en una explosió en un centre de votació a la província sud-oriental de Logar. Per ara no hi ha hagut informes d'atacs més greus en aquestes eleccions que els insurgents talibans havien promès destrossar, qualificant-les de "farsa" recolzada pels Estats Units. Els ciutadans, en canvi, s'havien mostrat decidits a fer sentir la seva veu malgrat aquestes amenaces.

"Estic aquí per votar i no em fan por les amenaces" deia aquest dissabte Haji Ramazan mentre feia cua per votar a Kabul. "És el meu dret i ningú em pot aturar".

La permanent amenaça dels talibans sumada a la incertesa sobre les intencions del país veí, el Pakistan, han creat un clima de preocupació a l'Afganistan que tem entrar en un nou cicle de violència, i convertir-se un cop més en un refugi per a grups com Al-Qaida.

Molts ciutadans confien que les eleccions d'aquest dissabte funcionin millor que les últimes, al 2009, que van ser caòtiques i van donar el poder al president sortint, Hamid Karzai, en un segon mandat, enmig d'acusacions de frau massiu.