Publicitat
Publicitat

REHABILITACIÓ

Implanten, a un soldat britànic, un braç biònic que es mou amb el cervell

El jove, que va perdre l'extremitat a l'Afganistan, pot conduir i controlar els dits de les mans

Un soldat britànic que va perdre un braç en un atac amb obusos a l'Afganistan s'ha implantat un braç biònic que es mou amb el cervell, la primera pròtesi d'aquestes característiques que es fa servir a la Gran Bretanya. Segons informa el diari 'The Guardian', el caporal Andrew Garthwaite, de 26 anys, ha après durant dos anys a moure el braç i agafar objectes. La intervenció per implantar-li el braç biònic es va fer a Viena i va durar sis hores.

El soldat va perdre tot el braç dret en un combat a la província afganesa de Herat el setembre del 2010. La tècnica, que consisteix a connectar els nervis a uns elèctrodes que substitueixen el teixit perdut, es considera un salt en la biònica i la rehabilitació, perquè permet un control natural de la pròtesi implantada. La mà biònica li permet moure el polze, l'índex i el dit mig alhora i l'anular i el dit petit a banda. El ministeri de Defensa britànic ha pagat els 71.000 euros que ha costat la pròtesi.

El soldat ha declarat que la rehabilitació "ha estat un camí molt llarg, emocionant en alguns moments i frustrant en d'altres. Passaré un bon Nadal amb la família i la meva dona". El jove pot conduir i ha fet una demostració del control de la mà preparant-se un entrepà i regant una planta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF