Publicitat
Publicitat

Holanda diu que entre les restes de l'MH17 a Ucraïna hi havia parts d'un míssil rus

L'equip d'investigadors internacional, liderat per Amsterdam, es reuneix aquests dies a Brussel·les per estudiar les causes de l'abatiment del vol de Malaysia Airlines el 2014

Els fiscals holandesos de la investigació penal internacional per l'abatiment del vol MH17 a l'est d'Ucraïna el 2014 han anunciat aquest dimarts que algunes de les restes recuperades al lloc on va caure l'avió poden pertànyer a un sistema de míssils de fabricació russa.

L'oficina del fiscal nacional dels Països Baixos ha explicat que els fragments, que possiblement formen part d'un sistema de míssils terra-aire Buk, estan en mans ara de la Junta de Seguretat Holandesa, que està duent a terme la investigació civil a l'accident.

La hipòtesi que des de l'inici ja va sorgir amb més força era precisament que l'avió havia estat abatut per un míssil Buk de fabricació russa llançat pels rebels pro-russos de l'est d'Ucraïna, però fins ara no hi havia proves físiques que ho demostressin.

El vol de Malaysia Airlines MH17 es va estavellar sobre el territori controlat pels rebels pro-russos al juliol de 2014, matant les 298 persones a bord, majoritàriament ciutadans holandesos.

L'equip d'investigadors internacionals va iniciar ahir dilluns una reunió a Brussel·les per posar sobre la taula la informació de què es disposa fins ara i tractar d'aclarir les causes de l'abatiment de l'avió. La reunió durarà encara uns dies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF