Misc 21/08/2013

Hamza Zawba: "Cap règim ens ha pogut destruir: aquest tampoc"

R.g.s.
2 min

¿El govern pot dissoldre de manera efectiva els Germans Musulmans?

No, no ho aconseguiran. Fa més de 80 anys que existeix l'organització i en moltes ocasions ha patit la repressió i la clandestinitat per part de diversos règims, i mai cap no ha aconseguit destruir-la. Nàsser ho va intentar, Sadat i Mubàrak també, però som aquí. La força de la confraria consisteix en la convicció i en la lleialtat a uns ideals, i això no ho podran eliminar amb una ordre ni amb assassinats o detencions.

Amb la caiguda de Badie i l'arrest de la majoria de líders, estan seriosament debilitats.

Si digués que les detencions no ens han debilitat mentiria. Òbviament, quan a una organització li detenen diversos dels seus líders, queda tocada. Ara bé, ho estem menys del que molts es pensen o escriuen.

¿Això dificulta les mobilitzacions per aconseguir que torni Mursi?

Només relativament, perquè les mobilitzacions no són només dels Germans Musulmans. Hi ha una coalició, anomenada Coalició Nacional en Suport de la Legitimitat, que agrupa molts partits i associacions. La confraria n'és només una. La qüestió clau ara mateix no són els Germans Musulmans o la restitució de Mursi, sinó unir-se per evitar la destrucció del país.

¿Això significa que la tornada de Mursi al poder ja no és una condició per a entaular negociacions?

El que estic dient és que la lluita actual va més enllà d'aquests objectius. Ara mateix aquest ja no és el tema central de què parla la gent. El que està en joc és la destrucció del país a la qual porta el govern de la cúpula militar actual. És un desastre total. Un pot estar en desacord amb una altra persona per qüestions polítiques, però el que és inacceptable és que això constitueixi un motiu per matar-lo. El que va passar a la mesquita de Rabà al-Adauiya va ser una autèntica massacre.

Quan acabaran les protestes?

Quan els militars abandonin la seva pretensió de tenir el poder. Si ho fan, si es retiren de l'equació política, entre els partits serem capaços de trobar un acord que posi fi a aquest llarg i fosc túnel.

stats