Misc 19/06/2013

El govern del Brasil reforçarà la seguretat a les grans ciutats per les protestes

Amb aquesta mesura es pretén reforçar l'odre públic a les localitats on es disputa la Copa Confederacions

Efe
2 min

Brasília P { margin-bottom: 0.21cm; } El govern del Brasil ha anunciat l'enviament de nous cossos de seguretat de la Força Nacional de Seguretat a les seus on es disputa la Copa Confederacions per reforçar l'odre públic. Aquesta decisió és deguda a les manifestacions que es duen a terme al país des de la setmana passada.

El ministeri de Justícia del país ha informat que els reforços seran enviats a les cinc ciutats dels diferents estats que ho han demanat: Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Salvador, Fortaleza i Brasília. La única ciutat del país que no ha demanat reforços ha estat Recife.

La Força Nacional de Seguretat, vinculada al ministeri de Justícia, és un grup de policies d'elit de tot el país entrenat per dur a terme operacions especials en ciutats amb brots de violència o en regions de conflicte o per reforçar la seguretat als estats regionals que ho demanin.

El ministeri de Justícia tenia previst l'enviament de tropes abans de les manifestacions, però no va aclarir els motius pels quals seran enviades quatre dies després d'haver-se iniciat el torneig. Encara que el ministeri va negar la relació entre l'enviament de tropes i les manifestacions, el governador de Minas Gerais, Antonio Anastasia, va admetre que es van demanar reforços per contenir els accidents que han passat en algunes de les manifestacions.

Dilma Rousseff fa autocrítica

L'anunci de l'enviament de reforços policials coincideix amb les declaracions de la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, en què afirmava que “la veu del carrer ha de ser escoltada."

“Les manifestacions comproven la grandesa de la nostra democràcia i el civisme de la nostra població i suposen un missatge directe als governants de tots els nivells", afirmava la presidenta brasilera després de les manifestacions que afecten el país des de la setmana passada per demanar més polítiques socials al país.

stats