Misc 12/06/2013

Facebook i Google demanen al govern nord-americà publicar dades sobre l'espionatge

Les companyies pretenen demostrar que el govern dels EUA va tenir un accés més limitat a les dades dels usuaris del que asseguren els mitjans

Efe
1 min
Instal·lacions de Google als Estats Units. EFE

WashingtonGoogle i Facebook han demanat al govern nord-americà que els permeti publicar un resum de les dades dels usuaris que els EUA els van demanar per raons de seguretat nacional. Les companyies creuen que la publicació de les xifres demostraria que el govern nord-americà ha tingut un accés –a les dades dels usuaris– molt inferior del que asseguren els mitjans.

L'assessor general de Facebook, Ted Ullyot, ha demanat aquest dimecres "una oportunitat per proveir un informe transparent que ens permeti compartir" amb tots els usuaris de Facebook "la foto dels requeriments que rebem del govern i com responem". Ullyot també ha urgit el govern dels EUA que "sigui possible incloure [a l'informe] informació sobre la mida i l'abast de les peticions de seguretat que rebem".

Google va fer la petició aquest dimarts en un comunicat adreçat al secretari de Justícia, Eric Holder, i al director de l'FBI, Robert Muller. La companyia deia que "les afirmacions a la premsa que el nostre compliment a les sol·licituds del govern dels EUA els dóna accés sense restriccions a les dades dels nostres usuaris són completament falses". La nota afirmava que "Google no té res a amagar".

stats