Publicitat
Publicitat

França envia equips mèdics a l'aeroport de Guinea Conakry per controlar el brot d'Ebola

Els metges intenten evitar que cap persona infectada pugui abandonar el país, per evitar la propagació del virus

França ha enviat diversos equips mèdics a l'aeroport de Guinea Conakry per intentar impedir que el brot del virus Ebola que s'ha declarat en aquest país africà pugui arribar a través dels passatgers en vols al país.

La ministra francesa d'Afers Socials, Marisol Touraine, va dir divendres que "la millor manera de lluitar contra aquest virus és evitar la seva propagació" i va explicar que els equips estan formats per metges de l'Institut Pasteur i d'ONG que estan presents a Guinea Conakry .

La seva missió, va precisar, serà la de "supervisar els embarcaments per assegurar-se que s'utilitzen els procediments més eficaços, però també per evitar inquietuds "més enllà de la precaució necessària".

La responsable de Sanitat francesa va explicar que, d'acord amb el departament d'Afers Exteriors, el Govern francès recomana als viatgers que es desplacin a les zones on s'ha produït el brot epidèmic que no visitin àrees boscoses .

Aquest divendres un vol d'Air France procedent de Guinea Conakry va ser immobilitzat ahir durant dues hores a l'aeroport Charles de Gaulle de París per la sospita, que al final es va demostrar falsa, que un dels seus passatgers podia estar contagiat per l'Ebola.

Segons les xifres oficials divulgades ahir per Guinea Conakry, que va assegurar que l'epidèmia "està sota control", fins ara han mort 86 persones i se n'han contagitat altres 137.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF