Publicitat
Publicitat

Dos nous senyals acoten la recerca de l'avió desaparegut a l'Índic

Els equips de rescat confien a trobar alguna resta, en els propers dies, que confirmi que l'avió es troba al fons marí

Els equips de recerca de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut fa més d'un mes han detectat aquest dimecres dos nous senyals a l'oceà Índic que podrien ser compatibles amb els que emeten les caixes negres. El vaixell australià 'Ocean Shiel', equipat amb un localitzador de caixes negres, ha captat aquests senyals de matinada, segons ha explicat el responsable de la coordinació, Angus Houston.

"Són senyals molt estables, perceptibles i clars", ha dit Houston, i ha destacat que no tenen origen natural, sinó que provenen d'un dispositiu electrònic. Les han detectat a la mateixa zona on dissabte el mateix vaixell va captar dues emissions. "Fins ara l''Ocean Shield' ha detectat quatre transmissions a la mateixa zona. Això ens ajudarà a definir millor i a reduir a una mida més assequible la zona de recerca", ha dit Houston. Els equips de recerca esperen que en pocs dies puguin trobar alguna cosa que confirmi quin és el lloc on descansa l'avió.

Onze avions militars, quatre de civils i catorze embarcacions participen en la recerca que aquest dimecres s'ha centrat en l'àrea on s'han recollit les noves dades i que té 75.000 quilòmetres quadrats.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF