Publicitat
Publicitat

Operació militar ucraïnesa per recuperar el control d'un aeròdrom a l'est del país

Forces especials ucraïneses s'han enfrontat als activistes pro-russos que s'havien fet forts en aquesta instal·lació i, segons algunes fonts, hi ha hagut víctimes mortals

Diverses persones han mort aquest dimarts  en els enfrontaments entre les forces especials ucraïneses i milícies pro-russes que s'havien fet fortes a l'aeròdrom de la ciutat de Kramatorsk , a la regió oriental de Donetsk.

"H i ha morts " , ha assegurat a una agències de notícies  un portaveu del Ministeri de Defensa d'Ucraïna que havia informat prèviament del llançament d'una " operació especial" per alliberar l'aeròdrom controlat pels prorussos .

El president ucraïnès, Alexander Turxínov, ha anunciat a través d'un comunicat que el govern de Kíev controla totalment la instal·lació.

Segons els mitjans russos, que citen fonts de les mílicies revoltades contra Kíev, hi hauria hagut quatre morts quan les tropes ucraïneses han obert foc contra "civils".

No hi haurà més ultimàtums

El cap de l'operació antiterrorista llançada per Kíev, el general Vasili Krútov, ha advertit aquest dimarts a les milícies pro-russes que "no hi haurà més ultimàtums" i que l'Exèrcit ucraïnès "combatrà els invasors estrangers".

Krútov, general dels serveis secrets ucraïnesos, ha estimat en "uns 300 els homes armats que actuen a l'est d'Ucraïna, majoritàriament a Slaviansk", ciutat de la regió oriental de Donetsk, limítrof amb Rússia.

"Els combatrem perquè són invasors estrangers, bandits i terroristes", ha assenyalat el cap del Centre Antiterrorista i sots-cap del Servei de Seguretat d'Ucraïna.

Des de fa setmanes, activistes pro-russos han ocupat edificis i instal·lacions oficials a l'est d'Ucraïna i han reclamat un referèndum d'independència a l'estil del que es va fer a Crimea per annexionar-se, finalment, a Rússia.