Publicitat
Publicitat

Detinguts els propietaris de l'empresa de Tianjin per emmagatzemar productes perillosos sense llicència

Diversos funcionaris del port també estan sota sospita perquè podrien haver acceptat suborns

El president i el vicepresident de l' empresa Ruihai International Logistics, propietària de la terminal de contenidors on es van produir dues massives explosions dimecres passat a la ciutat xinesa de Tianjin, han estat detinguts sota la sospita que emmagatzemessin materials perillosos sense llicència. Així ho ha assegurat aquest dimarts la cadena de televisió oficial xinesa, la CCTV.

"La companyia va treballar amb químics perillosos durant un període de temps sense tenir llicència per a això", ha dit aquest dimarts un executiu de l'empresa a l'agència oficial Xinhua. El balanç de morts per la tragèdia s'ha elevat a 114, mentre encara hi ha desenes de desapareguts.

Alhora, diversos funcionaris de mig rang de Binhai, el districte portuari de Tianjin on se situa la terminal de contenidors sinistrada, estan sent investigats per sospites que van acceptar suborns. Així ho publica el 'Diari del Poble', portaveu del Partit Comunista de la Xina (PCX), en un breu comentari divulgat al seu compte de Twitter, en el qual no especifica les identitats dels investigats.

El Consell d'Estat [executiu xinès] ha anunciat que ha establert un equip encarregat d'investigar les causes de les explosions i que "castigarà severament els responsables".

Entre els detinguts hi ha el president, Yu Xuewei, i el vicepresident, Li Liang, de la companyia propietària, segons publiquen també mitjans locals com el 'Diari de Tianjin'. A més, podrien estar sota disposició policial més alts càrrecs de la companyia, que té un organigrama, a més, controvertit, ja que, segons va publicar el dilluns la prestigiosa revista financera 'Caijing', qui "controla realment" la companyia és Dong Mengmen, fill de l'exdirector de l'Oficina de Seguretat Pública del Port de Tianjin.

A més de la suposada tinença de productes químics perillosos sense llicència, hi ha altres possibles negligències, com seria no haver informat els bombers que hi havia productes inflamables al magatzem quan van anar a apagar un foc previ, cosa que podria haver provocat l'explosió d'alguns d'aquests elements per contacte amb l'aigua.

El ministeri de Seguretat Pública de la Xina ha confirmat aquest dimarts que el magatzem contenia almenys 3.000 tones d'uns 40 productes químics perillosos, entre els quals, cianur de sodi.

Més de cent soldats de l'exèrcit xinès i membres dels equips de rescat que treballen a la zona han commemorat també aquest dimarts les víctimes de la tragèdia, mentre es tem que les pluges que es registren des d'avui dimarts puguin dispersar el cianur de sodi que contenen els contenidors, dels quals n'hi ha milers que van ser danyats per les deflagracions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF